Nieuws

23 APRIL 2020 – Combi stoomoven gedoneerd aan MaaltijdZorg Assen

Voor de bereiding van onze maaltijden is het gebruik van een combi-stoomoven essentieel.

 

Vandaag hebben wij deze gedoneerd gekregen van de heer Sieger Oost, die het initiatief MaaltijdZorg Assen een warm hart toedraagt.

 

Heel erg bedankt!


17 april 2020 – PAKKETJES VITAMINES ZIJN ONDERWEG

- De laatste pakketten worden gemaakt. 

- In de ochtend worden de pakketten gespreid afgehaald door de verschillende zorg- en welzijnsinstanties.

-Het Wilhelmina Ziekenhuis ontvangt een donatie van 200 pakketten voor het aanwezige personeel.

 

-Met de verwerking van ruim 7.500 kg groente- en fruit in ca. 1750 pakketjes Vitamines, is de actie “Pakketje Vitamines voor u” van MaaltijdZorg Assen vooralsnog afgerond. We zijn trots en dankbaar dat we dit mochten doen in samenwerking met collega’s, sponsoren, partners en vrijwilligers. Bijzondere dank gaat uit naar Oxxafood en de donateurs van BIO groente en fruit uit Nederland, want zonder hun medewerking was er niets geweest om uit te delen en was deze actie niet gestart.  16 april 2020 – NIEUWE PAKKETJES VITAMINES WORDEN SAMENGESTELD

-Het team van Phusis medewerkers en vrijwilligers is vandaag weer bijeen voor het verzamelen van nieuwe pakketten met sinaasappels, wortelen, peren, bananen en andere soorten tropisch fruit.

-Vaart Welzijn is op de achtergrond bezig met de inventarisatie van de vraag naar pakketten.

-Aan het eind van de dag zijn ca. 450 pakketten samengesteld.

-Verspreiding van de pakketten zal op vrijdag 17 april gebeuren.15 april 2020 - Nieuwe ronde 'Pakketje Vitamines voor u'.

De uitdeelactie “Pakketje vitamines voor u” krijgt deze week een vervolg nu er vandaag weer een aanzienlijke donatie is ontvangen via Oxxa Food, afkomstig van Nederlandse BIO Fruit- en groentetelers. Zo zijn vandaag peren, sinaasappels, wortelen, bananen, kiwi’s, avocado’s, ananas en prei in Assen gelost. De pakketten worden op donderdag en vrijdagmorgen weer samengesteld door een enthousiast team van collega’s en vrijwilligers en grotendeels vrijdagmiddag opgehaald. De regie voor de verdeling is weer in handen van Vaart Welzijn die ervoor zorgt dat de pakketten via verschillende instanties op de juiste plek terecht komen. De pakketten worden ook aangeboden aan mensen werkzaam in vitale beroepen.14 april 2020 - de eerste hartverwarmende reacties

Wat een leuke verrassing stond er, bij te huiskomst, voor mijn deur! Ik ben er erg blij mee! Tof, pastinaken, laat mij die in november 2019, voor mij ontdekt hebben in de vorm van een pastinaken /aardappelpuree en later met een pastinaaksoep, heerlijk! Nu ga ik "jullie" recept maken en laat het mij zeker smaken. Bedankt aan jullie en iedereen die dit initiatief steunen!

Via deze weg wil ik jullie hartelijk bedanken voor jullie Pakketje Vitamines: ontzettend bedankt!

Ik ben jullie zeer dankbaar! Het kwam net op het moment dat ik het hard nodig had :-).

Ook jullie veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd!

Bij deze wilde ik u bedanken voor het mogen ontvangen van het pakket groente en fruit dat me is aangeboden via het Leger des Heil Korps Assen en het cadeautje voor mijn kleinzoon die al jaren bij mij woont.

Nogmaals dank daarvoor.11 april 2020 - pakketjes vitamines bezorgd

-In de vroege ochtend zijn de appeltjes van oranje ontvangen.

-Een team van 17 mensen is gestart met het maken van nieuwe pakketjes Vitamines; bestaande pakketten worden aangevuld met sinaasappels.

-Het gaat hard met de aanvragen voor de pakketten; afspraken voor gespreid afhalen worden voor deze middag al gemaakt.

-In de middag worden grote hoeveelheden pakketten door zorg- en welzijnsorganisaties opgehaald voor verdere distributie in Assen. 

-Tegen 16.00 uur is de actie voorbij. Wat is begonnen met een donatie van 4500 kg aan aardappelen, groenten en fruit heeft geresulteerd in de verspreiding van ca. 750 pakketten Vitamines. Circa 100 pakketten worden koel en donker bewaard en krijgen na Pasen alsnog een goede bestemming.

-We kijken met tevredenheid terug op een geweldige actie waarin we in zeer korte tijd iets hebben kunnen doen voor kwetsbare mensen in Assen. De eerste reacties zijn hartverwarmend.

-Namens Stichting Phusis bedanken we alle mensen die een bijdrage hebben geleverd aan deze mooie actie van harte. Samen kunnen we inderdaad veel meer!10 april 2020 - Pakketje vitamines

-Donatie BIO krieltjes, conference peren en gemengde peensoorten gelost; nog geen sinaasappels.

-Een team van 10 personen is begonnen met het samenstellen van de pakketten.

-De eerste aanvragen voor Pakketjes Vitamine komen binnen via Vaart Welzijn; er is een enorme belangstelling vanuit diverse zorg- en welzijnsorganisaties. 9 april 2020 - Donatie Oxxafood

-De eerste donatie van Oxxafood is in Assen geleverd; 1000 kg pastinaak en 1250 kg uien.

-Vaart Welzijn, die de regie voert voor de verspreiding van de Pakketjes Vitamines, onderzoekt de vraag in Assen via de eigen kanalen. 


9 april 2020 - persbericht

PERSBERICHT STICHTING PHUSIS                                                                                                               

 

Binnen enkele weken is ons dagelijks leven als gevolg van het Coronavirus drastisch veranderd. De genomen maatregelen zijn ingrijpend en raken ons allemaal. Dat geldt specifiek voor kwetsbare mensen in onze samenleving zoals ouderen, kwetsbaren, mensen zonder netwerk en mensen werkzaam in vitale beroepen die het hart van Nederland nu kloppend houden.
 

Samen kunnen we meer!

Zorgorganisatie Stichting Phusis uit Assen (www.stichtingphusis.nl) geeft gehoor aan de landelijke oproep om voor deze groep een wakend oog te hebben en steun te bieden. Met de verstrekking van heerlijke en gezonde maaltijden via het nieuwe initiatief MaaltijdZorg Assen (www.maaltijdzorgassen.nl) en met de gratis verspreiding van ca. 1500 pakketten Vitamines bieden wij deze bijzondere doelgroep en andere burgers van Assen een helpende hand in deze moeilijke tijd. Dat doen we niet alleen, maar samen. Met onze medewerkers en deelnemers die zich inzetten voor de organisatie en uitvoering van de werkzaamheden. En met lokale partners zoals buurt- en wijkverenigingen, welzijn- en zorgorganisaties, kerken uit Assen en met bedrijven en vrijwilligers die ons van harte ondersteunen. Bij al onze activiteiten houden wij uiteraard rekening met de maatregelen vanuit het RIVM die gesteld zijn in het kader van de bestrijding van het coronavirus. 

Voor meer informatie over deze initiatieven verwijzen we graag naar de website www.maaltijdzorgassen.nl. Hier vindt u alle informatie over MaaltijdZorg en het nieuws over de verspreiding van de gratis pakketten Vitamines. 

 

MaaltijdZorg Assen

MaaltijdZorg Assen is een bezorgdienst van maaltijden die in onze professionele keuken dagvers door onze (chef)koks bereid worden. De maaltijden zijn duurzaam, zitten boordevol voedingsstoffen en worden afhankelijk van het bezorgmoment warm of gekoeld geleverd; afhalen is ook mogelijk. De klant heeft de keuze uit een gevarieerd weekmenu (ook Vegetarisch) waarbij rekening wordt gehouden met speciale wensen (dieet/ allergenen). Tegen een tarief van € 6,50 per maaltijd bezorgen wij een hoofdgerecht (plateservice) met een stukje fruit na. Het is ook mogelijk om een maaltijd te doneren (gepersonaliseerd of anoniem) waardoor wij gratis maaltijden kunnen bezorgen. Bestellen en doneren gaat gemakkelijk via onze webshop (zie bestellen en bezorgen).

 

Gratis Pakketje Vitamines 

De inhoud van het pakket zit boordevol vitamines en is biologisch geteeld. Het pakket bevat uien, krielaardappelen, pastinaak, conference peren en sinaasappels. We kunnen dit pakket gratis verspreiden doordat wij een aanzienlijke donatie van telers hebben ontvangen. Ook zij dragen de ontvangers van dit pakket een warm hart toe en vragen aandacht voor hun situatie. Het is dan ook toepasselijk dat de vergeten groente pastinaak in dit pakket zit. De telers willen graag dat deze groente weer onder de aandacht komt, zoals ook de kwetsbaren in de samenleving en de mensen werkzaam in de zorg onder de aandacht komen. Het pakket bevat een recept waarmee een heerlijke pastinaaksoep gemaakt kan worden. Om te zorgen dat de pakketten op de juiste plek terecht komen, verloopt de verspreiding via genoemde lokale partners. 

 

Miranda Teerling,

Waarnemend bestuurder Stichting Phusis

W www.stichtingphusis.nl | M info@stichtingphusis.nl |


9 april 2020 - De eerste producten van oxxafood zijn geleverd